Griekenland 10 Euro 2018 Barok en Rococo


  • Grote foto griekenland 10 euro 2018 barok en rococo verzamelen munten overige
  • Grote foto griekenland 10 euro 2018 barok en rococo verzamelen munten overige
  • Grote foto griekenland 10 euro 2018 barok en rococo verzamelen munten overige
  • Grote foto griekenland 10 euro 2018 barok en rococo verzamelen munten overige
  • Grote foto griekenland 10 euro 2018 barok en rococo verzamelen munten overige
Grote foto griekenland 10 euro 2018 barok en rococo verzamelen munten overige Grote foto griekenland 10 euro 2018 barok en rococo verzamelen munten overige Grote foto griekenland 10 euro 2018 barok en rococo verzamelen munten overige Grote foto griekenland 10 euro 2018 barok en rococo verzamelen munten overige Grote foto griekenland 10 euro 2018 barok en rococo verzamelen munten overige
€ 89,50
Locatie Antwerpen  (Antwerpen)
Website Bezoek website

Kenmerken

Beschrijving

In het kader van het Europaster programma geven diverse Eurolanden jaarlijks een munt uit waarbij een bepaald tijdperk centraal staat. Voor het jaar 2018 staat het tijdperk Barok en Rococo centraal. Dit tijdperk was van de 17e tot en met de eerste helft van de 18e eeuw. De Barok en Rococo kenmerken zich door Pracht en Praal (Barok) en elegantie, lieflijkheid en luchtigheid (Rococo). Omdat Griekenland in die tijd bezet was door de Ottomanen stond deze kunststijl in Griekenland nagenoeg stil. Alleen op de door de Italianen bezette Ionische Eilanden en de Griekse gemeenschap in de grote Europese steden kende men de Barok en Rococo. Een centrale Griekse figuur uit die tijd was Adamantios Korais (1748-1833). Hij studeerde o.a. in Amsterdam en was een grote Griekse Humanistische geleerde. Hij wordt ook beschouwd als voorbereider voor de Griekse onafhankelijkheidsoorlog en instandhouder van de Griekse taal. Op de voorkant van de munt ziet men een afbeelding van Adamantios Korias. Verder ziet men de waarde aanduiding van 10 Euro. In een cirkel ziet men verschillende decoratieve motieven uit Ionische Kerken. Op de achterkant van de munt ziet men in het midden het Griekse Wapenschild met de tekst Helleense Republiek. Verder ziet men het grote en het kleine logo van de Europaster. Verder ziet men in het Grieks de tekst Barok en Rococo en het jaartal 2018. De munt is verpakt in een luxe verpakking en wordt met een genummerd certificaat geleverd.
 Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.
 
Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Verzenden
 ● Levertijd: 1 dagen
 ● Merk: Merkloos
 ● SKU (eigen artikel code): GR18-10BARO
Kenmerken: Kopen in Antwerpen

Klik hier en bezoek de website voor meer informatie


E-mail deze adverteerder
 
Meld aan Aanbod
Zoekertje nr.: 18046336

Meer Munten; Overige

Meer Munten; Overige aangeboden in deze subrubriek.